Too many Databases..

edited September 2016 in End User
Hi Team,

Win 10, Latest RBEnt, Advantage 12, D10.1.1.

I have several Advantage Databases defined in my system including the DemoData.


Using a minor variation of the Advantage End User program/App. Login front end added.

When I open a report and go to Design Preview, all is good. If I try to edit the Data/Table settings I get a
TAdsConnection.AlisName is not valid error.

When I look into File|Data Settings I see that the Database Name is blank, explains the error.

When I click the dropdown for Database Name I see the 4 Databases currently define in my system, including AC1 which
is the one in the App.

I am guessing that the Data Settings are getting confused about which one it should be using..

How/where do I predefine which one it should be using in order to avoid the error? I thought I had everything set
correctly in the App.

Regards & TIA,
Ian

Comments

  • edited September 2016
    Hi Ian,

    You can use the TppDesigner.DataSettings.DataBaseName property to
    pre-define a DB. Use the other DataSettings properties to tailor the
    DADE datasettings (menu option) to your needs.

    Best Regards,

    Nico Cizik
    Digital Metaphors
    http://www.digital-metaphors.com
  • edited September 2016
    Nico Cizik (Digital Metaphors) wrote:

    Hi Nico,
    At design time in Delphi I have the DatabaseName set to the correct one, AC1, and AC1.AliasName is set to the
    Advantage DB.

    Just for kiks I deleted the DatabaseName from ppDesigner, saved the Project and then re-enterd the DatbaseName.

    All good now. Fascinating.

    Regards & Tks,
    Ian
This discussion has been closed.