ReportTextFile Issue

edited November 2011 in Devices
We have been using this device for years with no problem. Now we have an
office with 3 computers. 2 of the computers cut off some text and 1 of them
works right. All computers use the same data so is not a data issue. For a
example a date will appear as 11/29/201 missing the last digit "1".
The computers are all windows 7 and we use RB12. The only thing different we
can see is the default printer is not the same. We did change the default
printer on the computers that do not work but the issues is not resolve.
Does the printer drive have anything to do with this?
Where else can we look to see what affects the ReportTextFile?
Thank you

Comments

  • edited November 2011
    Hello,

    Are you using the latest version of ReportBuilder 12 (12.05)? Which
    version of Delphi are you using? Does the text show correctly when
    showing the report on screen or printing to a printer?

    The only item that should effect the length of the text exported with
    the TextFileDevice would be the SaveLength property.

    If this is not the case, try placing a break point at the beginning of
    the TppTextFileDevice.SavePageToFile routine in the ppFilDev.pas file on
    one of the affected machines. Trace through the routine until the
    lDrawText variable is assigned and then create a watch for
    lDrawText.Text to be sure the text is not truncated at that point. If
    it isn't, it will likely be truncated later in the routine.

    Best Regards,

    Nico Cizik
    Digital Metaphors
    http://www.digital-metaphors.com
  • edited November 2011
    It is version 12.01 with delphi 2010. Unfortunately I do not have access to
    the clients systems and more than a thousand other computers do not have
    this issue. The problem at this particular site appeared when the client got
    2 brand new workstation with win 7 pro.
    I cannot reproduce the problem here no matter what windows settings I
    change.


  • edited November 2011
    Does the text output correctly to screen or printer for the machines
    with the problem?

    There must be something else different between the two new machines and
    the one that functions correctly. Are the regional settings the same?
    Screen resolution?

    Please understand that if you or I cannot recreate this issue on our
    machines, there is very little chance of finding out the issue. I also
    highly suggest updating your version of ReportBuilder to 12.05. Contact
    info@digital-metaphors.com for upgrade instructions.

    Best Regards,

    Nico Cizik
    Digital Metaphors
    http://www.digital-metaphors.com
  • edited November 2011
    Nico we narrowed it down to the custom text (DPI) in windows 7 setting.
    Anything other than 96 pixels per inch or 100% the default causes the
    problem. I did notice in the ppFilDev.pas a calculation made using the
    Screen.PixelsPerInch and that was enough to point me in the right direction.
    There is no problem with a printed copy or viewing on the screen. I do not
    know if anything can be done on your end when the ReportTextFile devices is
    use but at least we know where to look now.
    Thanks for you help.

This discussion has been closed.